dõTERRA

Waarom de oliën van dõTERRA?

De oliën van dõTERRA worden zorgvuldig en vakkundig gedestileerd uit planten die met de juiste zorg en aandacht zijn geteeld en geoogst. Dit wordt gedaan door ervaren boeren over de hele wereld. dõTERRA kiest ervoor om niet de planten zelf te kweken, maar de planten bij hun oorsprong in hun ideale omgeving vandaan te halen over de hele wereld.

Daar worden ze  zorgvuldig geoogst op het moment dat de planten hun hoogste waarde hebben. De plant en haar aromatische bestanddelen worden geëxtraheerd door ervaren destilleerders en ondergaan strenge testen en analyses om de zuiverheid van de etherische oliën te garanderen.

Wat is CPTG?

CPTG staat voor Certified Pure Therapeutic Grade. Dit houdt in dat de oliën van dõTERRA  diverse strenge testen ondergaan die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij etherische olie gegarandeerd. Dit houdt in dat de etherische oliën voledig zuiver, veilig en puur zijn.


Hoe kun je deze oliën toepassen?

 • Aromatisch, waarbij de geur door bv een diffuser in de ruimte wordt verspreid

Ons gevoel van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het stimuleert de hormonen en beïnvloedt de metabolische processen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels. Een breed scala aan verschillende soorten essentiële oliën wordt in aromatherapie toegepast. Bepaalde essentiële oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van essentiële oliën d.m.v. een diffuser de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. Voor het verdampen van essentiële oliën worden een laag- warmte diffuser geadviseerd; deze zorgt ervoor dat de chemische structuur van de essentiële olie niet kapot wordt gemaakt. Hierdoor wordt de effectiviteit van de olie gewaarborgd.


 • Topical, direct op de huid aanbrengen evt. verdund met olie

Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn essentiële oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen. Wanneer men essentiële olie plaatselijk op de huid aanbrengt kan men vrijwel direct de voordelen hiervan ervaren. Dit is een van de grote voordelen van het doelgericht aanbrengen van de oliën. Essentiële oliën worden onder meer gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen. Essentiële oliën worden vanwege hun gunstige chemische structuur vaak direct aangebracht op de huid. Zie ook AromaTouch Technique


 • Internal, inwendig waarbij de olie via een vegetarische capsule of in een glas water kan worden ingenomen

Essentiële oliën kunnen ook als voedingssupplement worden gebruikt. Een groot aantal essentiële oliën wordt algemeen beschouwd als veilig voor inwendig gebruik, maar sommige oliën mogen niet worden ingenomen. Gebruik daarom geen essentiële oliën of voedingssupplementen, wanneer dit niet nadrukkelijk op het etiket staat vermeld. Essentiële oliën zijn eenvoudig in gebruik. Wanneer je met iemand samenwerkt die al meer ervaring heeft met het gebruik van essentiële oliën, zal dit je zeker helpen, vooral als het voor jou de eerste keer is dat je met essentiële oliën werkt. Het zorgt er namelijk voor dat je ervaring met betrekking tot essentiële olie positiever en plezieriger is. Voor het geval je je kennis over essentiële olie zou willen vergroten, kom dan naar onze workshops

Veilig gebruik van de essentiële oliën

 • Zorg ervoor dat u te allen tijden alle waarschuwingen en instructies op het etiket opvolgt.
 • Als er irritatie en/of roodheid plaatselijk op de huid optreedt bij het gebruiken van essentiële oliën dient u dit direct te verdunnen met een zuivere plantaardige olie, olijfolie of met dõTERRA gefractioneerde kokosnootolie. NOOIT verdunnen met water, want hierdoor verergeren de klachten.
 • Essentiële oliën mogen nooit worden toegepast in de ogen, in de gehoorgangen of in open wonden. In het geval van direct contact met de ogen dient u dit meteen te verdunnen met dõTERRA gefractioneerde kokosnootolie of een andere zuivere plantaardige olie. NOOIT verdunnen met water, want hierdoor verergeren de klachten.
 • Gebruik essentiële oliën niet inwendig, tenzij het nadrukkelijk op het etiket staat aangegeven of met een bijgevoegde bijsluiter bij gebruik van specifieke voedingssupplementen. U dient voor gebruik van de voedingssupplementen altijd eerst de bijsluiter te raadplegen.
 • Stop met het gebruiken van essentiële oliën bij ernstige irritatie of ongemakken van de huid, maag en luchtwegen.
 • Wanneer u essentiële oliën toepast bij kinderen, brengt u eerst een kleine hoeveelheid verdunde olie aan om de gevoeligheid te testen van zowel de huid als overige sensitiviteit. Zie pdf voor welke verduning. Breng geen essentiële oliën aan op de hand van kind want deze kunnen de olie verspreiden naar de ogen en mond. https://doterra.com/US/en/blog/safety-physiology-essential-oils-and-kids
 • Raadpleeg altijd eerst uw huisarts of specialist voordat u gebruik maakt van essentiële oliën bij zwangerschap, als u onder behandeling staat bij een arts of met nog andere vragen over het veilig gebruiken van essentiële oliën.
 • Het is belangrijk te onthouden dat essentiële oliën hoog geconcentreerde plantenextracten zijn. Het is dan ook belangrijk deze op een verstandige wijze en met zorg toe te passen. Als u iemand raadpleegt die door persoonlijke ervaring en kennis weet hoe de essentiële oliën te gebruiken, zal dit er zeker toe bijdragen dat uw eigen eerste ervaring met essentiële oliën verantwoord en veilig is. Dit zorgt voor een positieve en plezierige kennismaking met essentiële oliën en voor veilig gebruik van essentiële olie.


Wil je meer weten over deze oliën? Kom dan naar onze workshops.

Op deze avonden kun je kennis maken met de olie en wat er allemaal mee mogelijk is. Je hebt hiervoor geen medische kennis of achtergrond nodig. Iedereen kan de olie thuis gebruiken als een natuurlijk medicijnkastje, niet alleen voor fysiek, maar ook voor onze mentale en emotionele gezondheid is de olie zeer goed in te zetten met bijzondere resultaten.
Massagepraktijk Patricia Klijn | Viergang 80 | 3642 CW | Mijdrecht | 06-14742911 |

info@patriciaklijn.nl | Kvk67773745 | Btw nr. NL173251365B01 |


Copyright ©2017 Patricia Klijn